Ana Miletić Foto:Privatna arhiva

Kragujevčanka Ana Miletić, obolela od najtežeg oblika tumora mozga za koju je humanitarnim akcijama sakupljen novac za lečenje na Univerzitetskoj klinici u Tokiju, još nije dobila pristanak te japanske ustanove za dolazak na terapiju inovativnim lekom.

Anin brat Đorđe Bojović je rekao da su na putu dobijanja medicinske vize naišli na administrativne prepreke bolnice koja treba da odobri prijem i datum početka lečenja.

On je na konferenciji za medije u zgradi gradske uprave uputio molbu za Anin prijem na bolničko lečenje u tokijskoj klinici.

Bojović je apelovao na državne zvaničnike da u tome pomognu da se ne bi izgubila bitka sa vremenom, koje polako curi.

On je objasnio da Ana ima pozivno pismo od 4. avgusta iz klinike u Tokiju, u kojem se navodi da je ona dobar kandidat za primenu inovativne terapije lekom.

„I pored nadljudskih napora ambasade Srbije u Tokiju, bolnica ostaje nema. I posle tri sedmice upornih pokušaja naše ambasade da se sastane sa rukovodstvom klinike, konačno su dobili odgovor da je sastanak u ovom trenutku nemoguće realizovati“, rekao je Bojović.

Porodica se zatim obratila Ministarstvu spoljnih poslova i Ministarstvu zdravlja i drugim nadležnim institucijama u Srbiji.

Članovi Anine porodice, brat i majka, uputili su danas molbu državnom vrhu i predsedniku Aleksandru Vučiću da pomogne da se nadje izlaz iz te situacije i da Ana što pre otputuje na lečenje u Japan.

Molba je upućena i ambasadoru Japana u Srbiji, da preko ministra zdravlja i ministra spoljnih poslova Japana omogući Ani da dobije šansu za izlečenje i nastavak života.

On je podsetio da je Ana 6. septembra primila poslednju zračnu hemioterapiju u Kragujevcu, čime su iscrpljene sve mogućnosti za njeno lečenje u zdravstvenom sistemu Srbije.

Jedinu šansu za dalje lečenje predstavlja terapija koja se primenjuje samo na klinici u Tokiju, a koja je uspešna, kako je naveo, 92 odsto.

Bonus video: Priča Ivane Stojanović o borbi sa progerijom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare