Ana Miletić Foto: Privatna arhiva

Mlada Kragujevčanka Ana Miletić (40), ‘‘iz punog zdravlja‘‘ dobila je strašne glavobolje, a pregledom na koji je otišla, nadajući se da nije ništa, otkriven joj je zloćudni tumor na mozgu. U Srbiji su iscrpljene sve mogućnosti lečenja, a nada je u inovativnom leku koji se jedino primenjuje u Japanu.

Mlada Kragujevčanka i majka petogodišnje devojčice, za bolest je saznala 13. juna ove godine, kada je otišla na pregled posle dva dana nesnosne glavobolje. Neurološkim pregledom i snimcima glave, otkriven je zloćudni tumor, Glioblastoma multiforme gradus 4, jedan od najzloćudnijih i najagresivnijih oblika tumora.

Ana je posle četiri dana hitno operisana na Neurološkoj klinici u Beogradu, a sada je na istovremenoj hemioterapiji i zračenju, sa neizvesnim prognozama.

To su ujedno i sve mogućnosti lečenja dostupne u našoj zemlji, a Anina porodica došla je do klinike u Japanu, koja primenjuje inovativnu terapiju lekom Delytact.

Anin rođeni brat Đorđe Bojović, za Nova.rs je rekao da su svu medicinsku dokumentaciju poslali državnoj Univerzitetskoj klinici u Tokiju i da su dobili odgovor da je Ana ,,kandidat“ za njihovog pacijenta. Sada je Ani potrebno 400.000 evra, ali prepreka nije samo u novcu. Vreme je ključno za Anin nastavak lečenja.

Ana Miletić Foto: Humanitarna fondacija Budi human

‘‘Preko naše ambasade u Japanu, stupili smo u kontakt sa klinikom. Prikupljamo novac, ali je sada za nas veći problem što su nam iz klinike javili da Anu neće primiti za pacijenta, ukliko njeno stanje uđe u pogoršanje i uključe joj dodatnu terapiju. U pitanju je mesec dana, možda dva, koliko imamo da prikupimo novac‘‘, rekao je Anin brat Đorđe, inače lekar.

On je objasnio da je inovativni lek Delytact, posle višegodišnjeg kliničkog ispitivanja, odobrila državna japanska agencija za lekove, te da je to prvi lek u svetu za lečenje Glioblastoma gradus 4, koji je dijagnostikovan njegovoj sestri.

Anina porodica sada sve nade polaže u taj lek, a dodatno ih ohrabruje činjenica da je izlečeno 92 odsto pacijenata, koji su učestvovali u kliničkoj studiji.

Ana je sportski tip, nikada nije bolovala

Anina dijagnoza, pogodila je celu porodicu kao grom iz vedra neba, a brat Đorđe, za naš portal ističe, da je Ana vodila zdrav život, da nikada nije bolovala i da ništa nije nagoveštavalo da može da oboli od zloćudnog i agresivnog tumora. Njena teška bolest, otkrivena je, kako kaže, na pregledu koji je trebalo da ih umiri, a ispostavilo se da je tumor i da je bilo dobro što su kod lekara otišli, zbog naizgled bezazlene situacije.

Ana Miletić Foto: Privatna arhiva

‘‘Mi nemamo nikakvu porodičnu genetiku za tumore. Ana je dva dana imala jake glavobolje koje su se povlačile pod analgeticima. Kao lekar sam je posavetovao da neurolog uradi pregled, nadajući se da neće biti ništa. Ispostavilo se da je tumor. Ana nikada nije bolovala ni od čega, nije imala nikada čak ni alergiju, niti neke neurološke ispade kod tih glavobolja. Vodi zdrav život, nikada nije koristila alkohol ni cigarete, pravilno se hrani, a dva tri puta nedeljno vozi bicikl, istrči po neki krug u Šumaricama i redovno odlazi na plivanje. Ona je do ovoga bila potpuno zdrava i ovakvu dijagnozu nismo mogli ni da pretpostavimo‘‘, još uvek je šoku Anin brat Đorđe.

Za pomoć Ani Miletić otvoren je humanitarsni SMS broj u fondaciji Budi Human. Do odlaska u Japan na lečenje, ovu mladu ženu i majku petogodišnje devojčice deli 400.000 evra.

Ani možemo da pomognemo slanjem SMS poruke 1321 na 3030 i uplatom na sledeće račune:

Uplatom na dinarski račun
160-6000001421741-13
Uplatom na devizni račun:
160-6000001422106-82
IBAN:
RS35160600000142210682

SWIFT/BIC:
DBDBRSBG

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare