Foto: Privatna arhiva

Ana, mlada žena i majka petogodišnje devojčice, obolela je od zloćudnog tumora na mozgu. Njen suprug Miljan zahvalan je svima koji se trude i pomažu da porodica prikupi 400.000 evra, koliko je potrebno za Anino lečenje u Japanu. On se javnosti obratio potresnim pismom, koje prenosimo u celosti.

‘‘Otkako je krenulo sve ovo sa Anom, dani idu kao na traci, prebrzo. Kada ti najviše treba, vreme kao da namerno ubrzava. Već nekoliko poslednjih dana, od svitanja do sumraka, jurim na sve strane pokušavajući da nađem način kako da prikupimo prokleti novac, pre nego što joj se stanje pogorša.

Sinoć,kada sam stigao kući i zatekao Anu i Ninu da spavaju zagrljene u krevetu, pomislio sam – još jedan dan je prošao.

Uvuče mi se neki nemir, prostruji misao – danas nisam uradio dovoljno!

Iako je bilo pretoplo, odjednom mi naiđe neka jeza, srce poče jače da tuče, adrenalin da puca… Shvatih da od spavanja nema ništa, legao sam kraj njih i u potpunom mraku uzeo telefon u ruke.

Danas skoro nisam ni video Anu i osećao sam se nekako krivim što ovih dana ne provodimo više vremena zajedno. Obično to retko radim, ali počeo sam da listam stare fotografije. Kada sam naleteo baš na ovu.

Osetio sam suzu kako klizi niz obraz, nisam se ni potrudio da je sklonim, aterirala mi je na rame. Ostao sam zagledan na detalj na fotki – Ninu koja čvrsto, iz sve snage grli Aninu nogu.

Mislim, ona je inače baš toplo dete. Bukvalno topi svaki put kada se nasmeje, kada poljubi, zagrli… Taj osmeh i toplinu je potpuno “pokupila” od Ane… Odjednom mi je kroz glavu prošlo hiljade njihovih ovakvih zagrljaja.

Premotavao sam situacije, čini mi se da nema dana, a da ne stegne Anu oko vrata, noge, ruke, da joj stisne resicu na uvu, onako jako, jako, kao da nema drugi način da kanališe svoju ljubav prema njoj… Nina je toooliko voli!

Da se snaga tog zagrljaja može izmeriti, na kantaru bi sigurno vredelo mnogo više od ovih 400.000 evra koliko nam je potrebno da Ana živi. I ostane sa svojom Ninom, sa nama.

Nažalost, živimo u svetu u kome se pravo na život meri novcem.

Jutros sam se probudio pre njih dve i odlučio da ovo podelim sa svima vama koji nas podržavate. Čeka me novi dan, nastavak borbe za Anu, borbe u kojoj Nina i ja ne možemo sami. Ljubav se ne da izmeriti na kantar, ali daje snagu i veru.
Veru da ćemo uspeti. Uz vašu i Božiju pomoć!

Budite uz nas do pobede’’, napisao je Anin suprug Miljan.

Ani Miletić (40) iz Kragujevca, otkriven je zloćudni tumor na mozgu, u junu ove godine, kada je posle dvodnevne glavobolje otišla na rutinski pregled.

Ana Miletić Foto: Humanitarna fondacija Budi human

Dijagnoza je bila Glioblastoma multiforme gradus 4, jedan od najzloćudnijih i najagresivnijih oblika tumora. Ana je hitno operisana i trenutno je na istovremenoj hemioterapiji i zračenju.
To su ujedno i sve dostupne metode lečenja u našoj zemlji.

Ipak, nada postoji. U Japanu je odobren inovativni lek Delytact, koji je uspešan u izlečenju 92 odsto pacijenata sa istom dijagnozom. Državna univerzitetska klinika u Tokiju, prihvatila je Aninu dokumentaciju, a njihov jedini uslov je da Anu prime na lečenje, pre nego što joj se stanje pogorša.

Ani možemo pomoći slanjem SMS poruka i uplatom novčanih donacija.

SMS poruke 1321 na 3030
iz Švajcarske upiši human1321 i SMS na 455

Uplatom na dinarski račun 160-6000001421741-13
Uplatom na devizni račun: 160-6000001422106-82
IBAN:
RS35160600000142210682

SWIFT/BIC:
DBDBRSBG

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare