Foto: Humanitarna organizacija Budi human

Sara Nikolić (2018), boluje od tubreozne skleroze i neophodno joj je novac za lečenje u bolnici u Hjustonu, zbog čega su stanovnici beogradskog naselja Rušanj organizovali humanitarni bazar, kako bi skupili što više novca i pomogli Sari. U subotu 13. februara u 11 sati, meštani Rušnja organizuju novi humanitarni bazar, pod sloganom "Kada činiš neku uslugu ne očekuj ništa zauzvrat, jer kada očeuješ ti onda ne činiš, već prodaješ".

„Ovim putem Vas pozivamo da podržite decu Rušnja u njihovoj humanoj misiji da sakupe pare za svoju drugaricu Saru, i da u skladu sa svojim mogućnostima medijiski propratite ovu akciju. Svakako, ako niste u mogućnosti da nam pomognete u ovoj kampanji, iako bi nam puno značilo, molimo Vas da bar pošaljete poruku 948 na 3030“, kažu iz Mesne zajednice Rušanj.

Inače, kako piše na sajtu Budihuman, Sara je rođena kao zdravo dete iz uredno vođene prve trudnoće. Sa tri meseca dobija prvi epileptički napad, nakon koga detaljnim ispitivanjem lekari postavljaju dijagnozu TSC tuberozna skleroza, koja je molekularno genetskom analizom uzorka Sarine krvi definitivno potvrđena u laboratoriji u Španiji.

Tuberozna skleroza je multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena. Spada u retke bolesti, neizlečiva je i krajnje nepredvidiva jer je svaki oboleli različito zahvaćen bolešću. Od gotovo neprimetnog stanja do potpune nefunkcionalnosti i teške duševne zaostalosti koja veoma često može biti praćena dobroćudnim i zloćudnim tumorima na svim organima.

Sarin slučaj, na žalost pripada težem obliku. Nalazi njene magnetne rezonance glave, do sada opisuju preko 17 tumorskih promena, promene na očnom dnu desnog oka i višestruke promene na koži trupa, lica i poglavine. Sara je na učestalim kontrolama od strane neurologa, kardiologa, nefrologa, oftaomologa, fizijatra i pedijatra. Svakodnevno su joj potrebne razne vrste stimulacija i terapija.

Zbog potpune neizvesnosti daljeg toka bolesti, porodica je prinuđena da pokuša lečenje u inostranstvu. Opercija tumora na mozgu za nju predstavlja jedino rešenje. Primaran je pregled u Texas Children’s Hospital u Hjustonu, radi dodatnih najsavremenijih dijagnostičkih pregleda na osnovu kojih će se znati koji  bi hirurški zahvat bio najbolji za Saru, kao i sprovođenje samog zahvata.

Sara prikuplja sredstva za operaciju u inostranstvu, specijalističke preglede, rehabilitaciju, logopedsko, defektološke i psihološke tretmane, kao i za putne troškove i smeštaj.

Sara je veselo i ljubavlju okruženo dete! Pomozimo Sari da dobije šansu za srećno detinjstvo!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 948 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human948 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823238-52

Uplatom na devizni račun: 160600000082358772
IBAN: RS35160600000082358772
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem IPS QR kod-a na vašoj E-banking aplikaciji: IPS QR kod

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)