Foto: Promo

Malena Anika Manić bori se sa spinalnom mišićnom atrofijom, teškom bolešću koja otežava disanje i ostavlja u invalidskim kolicima, a česti su i smrtni ishodi. Da bi dobila šansu potreban joj je lek Zolgensma i bolničko lečenje u Americi za koje treba sakupiti 2,4 miliona dolara. Kako bi se sakupila neophodna sredstva, naredne nedelje, u Šestoj beogradskoj gimnaziji biće organizovan četvorodnevni humanitarni događaj. Pored toga što ćete učiniti dobro delo, moći ćete da uživate u kvalitetnom kulturnom i zabavnom sadržaju.

U utorak, 20. oktobra glumica Vesna Stanković izvešće monodramu „Milunka Savić. Dan kasnije na repertoaru je kultni film Zdravka Šotre „Lajanje na zvezde“. U četvrtak, 22. oktobra, možete pogledati film Dragana Bjelogrlića „Montevideo: Vidimo se“.  U petak, 23. oktobra, možete se nasmejati uz ostvarenje Srđana Dragojevića „Mi nismo anđeli“.

Sva tri dešavanja počinju u 17.30, a ulaznice će se prodavati sat vremena ranije ispred svečane sale.

Foto: Promo

Anika je samo jedno od dece sa spinalnom mišićnom atrofijom za čije lečenje se trenutno prikupljaju sredstva. Ovoj devojčici koja se bori za život možete pomoći putem Fondacije „Budi human“,  slanjem SMS poruke 858 na broj 3030.

Srbija je već jednom pokazala da može, pa je za četiri meseca sakupila 2,4 miliona dolara za mlu Sofiju Markuljević koja ima istu dijagnozu kao i Anika. Sofija je sada u Americi gde je primila gensku terapiju i dobro se oporavlja. Hajde da i Aniki poželimo srećan put i siguran korak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar