Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata još osam osoba je preminulo usled posledica zaraze koronavirusom.

U Srbiji je danas registrovano 124 novih slučajeva infekcije koronavirusom, od testiranih 8.287 građana. Na respiratoru se nalazi se 24 ljudi.

***

Podsetimo, juče je u našoj zemlji registrovano 138 novozaraženih, a preminule su četiri osobe.

***

Inače, Krizni štab za borbu protiv koronavirusa održaće danas sednicu na kojem bi moglo da dođe do novog popuštanja epidemioloških mera, što je ranije najavio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je tom prilikom naveo da će Grad Beograd tražiti na sednici produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata do jedan ujutru, da se dozvoli muzika do ponoći i izvođenje „žive muzike“ uz poštovanje mera, nastava u prirodi, proslava matura i da se od 21. juna u Beogradu omogući organizovanje javnih događaja uz primenu mera.

***

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je ranije da će potpuno popuštanje mera biti „tek kada se dođe do 60 odsto“ vakcinisanih građana Srbije.

„Stagniramo po broju vakcinisanih i dalje smo na 48 odsto, ali dok god ne stignemo do nekih 60 odsto, nema popuštanja, jer se plašim da se korona ne vrati“, rekla je ona za TV Prva i dodala da je neophodno da se još građana vakciniše“, rekla je Brnabić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram