Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Kupališna sezona na kragujevačkim otvorenim bazenima, posle prošlogodipnje zabrane rada zbog pandemije, počinje sutra.  Kragujevac je prošlog leta bio žarište koronavirusa i među prvima je uveo vanrednu sitiaciju, koja je bila na snazi skoro 11 meseci, odnosno  do  polovine maja ove godine. 

Za razliku od  građana u mnogim srpskim gradovima, Kragujevčani prošlog leta, zbog vanredne situacije,  nisu mogli da se kupaju u bazenima. Zabrana rada odnosila se na sve bazene, bilo da su u vlasništvu grada ili u okviru privatnih ugostiteljskih kompleksa. 

Sada je epidemiološka situacija znatno povoljnija, pa su na gradskim bazenima u toku finalni radovi za početak kupališne sezone. 

Prošlogodišnja ’’pauza’’ finansijski  je oslabila rad Sportskog privrednog društva ’’Radnički’’ koje gazduje bazenima, a direktor tog društva, Bojan Ilić, za Nova.rs ističe, da prošlogodišnji gubici, ove sezone  neće biti nadoknađeni  preko leđa građana. 

On je rekao da će  ceni  ulaznica biti na nivou iz 2019. godine kada je iznosila 200 dinara. 

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

’’Cilj nam je da građanima omogućimo osveženje tokom leta, a ne da nadoknađujemo ogroman finansijski gubitak od prošle godine. Smatram da su građani dovoljno platili cenu ove pandemije na različite načine, pa nema potrebe da ih i mi dodatno finansijski iscrpljujemo’’, rekao je Ilić. 

On je naglasio da će tokom ovogodišnje kupališne sezone na bazenima dežurati kovid redari, kao i dovoljan broj spasilaca. Dodaje i da će se poštovati sve protivepidemijske mere koje budu na snazi, a prema sadašnjim merama  i kvadraturi bazenskog kompleksa, broj posetilaca  ograničen je  na 1.400. 

Istovremeno sa kupališnom sezonom na gradskim bazenima, biće otvorena i sezona na jezeru u Šumaricame, gde će svakodnevno dežurati spasioci. 

Na dan otvaranja  sezone 18. juna, ulaz na bazene biće slobodan za najmlađe Kragujevčane, kao i za sve osnovce i srednjoškolce. 

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar