FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravo Mihailo Jovanović kazao je večeras da je u Srbiji dato preko 2,9 miliona vakcina, da će 12.000 građana sutra dobiti pozive za imunizaciju prvom ili drugom dozom, kao i da očekuje da će Srbija dostići tri miliona datih doza tokom predstojeće nedelje.

On je za Radio-televiziju Srbije naveo da je do sada 1,1 miliona građana dobilo obe doze medicinskog sredstva, odnosno da je 950.000 njih imunizovano, što znači da je od prijema druge vakcine prošlo više od tri nedelje.

Povezane vesti:

Najbolje rezultate u vakcinaciji imaju veliki gradovi poput Beograda, Novog Sada, Niša i Užica, dok se na dnu liste nalazi Tutin, sa jedva šest odsto stanovnika koji su primili vakcinu, a slede Lajkovac, Bujanovac i Novi Pazar, gde se broj koji su primili makar jednu dozu vakcine kreće između 11 i 12 odsto.

„Očigledno je važno da se lokalne saouprave uključe u proces imunizacije, jer će od njih zavisiti uspeh vakcinacije“, kazao je Jovanović.

Direktor Kancelarije za eUpravu je najavio da će sutra u Srbiju doći još 106.000 doza Fajzerovaih vakcina, koji će početi da se daju već u utorak.

Komentarišući medijske navode, da pojedine inostrane turističke agencije nude ture putem kojih strani državljani mogu da se vakcinišu u Srbiju, Jovanović je rekao da je u pitanju „internet prevara“.

„Jedini način za vakcinaciju stranih državljana je prijava putem portala eUprave. Iako smo od početka dozvolili (da se i oni prijave), oni će se vakcinisati kad prvo naši gradjani, koji su u fokusu, završe svoju vakcinaciju. Nema mogućnosti da se preko bilo koje agencije zakaže vakcinacija“, kazao je Jovanović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar