Foto: Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) je večeras saopštilo da su njegovi aktivisti u Beogradu na zgrade Vlade Srbije, Ministarstva kulture i REM-a nalepili plakate "Ministarstvo za rijaliti programe" i "Savet za ozoniranje".

Na tim plakatima su licima „zvezda“ rijaliti programa zamenjena lica ličnosti iz srpske kulture.

Foto: Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti

Udruženje je saopštilo da je time htelo da pokaže „odnos koji pre svega Ministarstvo kulture, ali i Vlada, imaju prema kulturi, javnom interesu, ali i Ustavu i zakonu“.

„Takođe, REM (Regulatorno telo za elektronske medije) do sada nijednom nije adekvatno sankcionisao brojna kršenja zakona poput tuča, prebijanja, zlostavljanja žena i govora mržnje“, navelo je UZUZ.

Foto: Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti

REM je, stoji u saopštenju, „posebno bio blagonaklon prema zloupotrebama nacionalnih frekvencija kroz promovisanja nadrilekarstva i ozoniranja od strane vlasnika televizije PINK, ne odlučujući o više prijava koje smo podnosili“.

Udruženje je podsetilo da je više od 107.000 građana Srbije potpisalo peticiju kojom traže ograničavanje rijaliti TV-programa i da su, u okviru kampanje Udruženja „U ime kulture“, 42.852 građanina zvanično predložila donošenje zakona o ograničavanju emitovanja rijaliti programa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar