Foto: SS/nova.rs

Redakciji našeg portala, javili su se brojni građani Prijepolja, sa pitanjem zašto nijedan mediji u zemlji ne izveštava o deponiji u ovom gradu, koja godinama gori i na taj način ugrožava živote građana ovog grada?

Gradska deponija Stanjevine, prema podacima do kojih smo došli, ugrožava živote građana Prijepolja duži niz godina, a pre dva dana došlo je do još jednog požara u ovoj deponiji, pa je gusta magla koja je zahvatila ovaj grad dodadno doprinela da se Prijepoljci juče probude u oblaku smrada i dima.

Krajem prethodne nedelje, postignut je dogovor Opština Prijepolja, Proboj i Nova Varoš o zajedničkom rešavanju problema otpada, a u izjavi za RTS, ministarka Zaštite živote sredine Irena Vujović rekla je da će se otpadno smeće odlagati u Pribojsku deponiju u Druglićima do završetka transfer stanice Banjica.

Esad Hodžić, zamenik predsednika Opštine Prijepolje, rekao je u izjavi tamošnjim medijima, da će deponija od petka 20. novembra biti zatvorena, a da će se otpadno smeće prevoziti na deponiju u Druglićima. On je rekao i da je sreća u nesreći da su projekti za sanaciju ove deponije i izgradnju transfer stanice Banjica gotovi, te da će se ubrzo krenuti u njihovu ralizaciju, Hodžić je rekao i da to više nije pitanje volje, već zakona i da se moraju obezbediti bolji uslovi za život građana u ovom gradu ali i u gradovima okruženja.

Foto: printscreen/tvforum

Međutim, građani Prijepolja su idalje uznemireni, neki od njih su u razgovoru rekli da je to njihov problem koji ih muči godinama unazad.

„To je naša muka, mi se sa tim borimo godinama, deponija se nalazi pored puta na ulasku u grad, to su scene strave i užasa da ne poveruješ da se to dešava u 21 veku, i jednoj civilizovanoj zemlji“ rekao je jedan od sagovornika našeg portala. Građani Prijepolja kažu da na rešavanje ovog problema čekaju predugo, jer se ovog grada političari sete samo na pred izbore, a onda im svi okreni leđa.

Građani Prijepolja sa zebnjom iškečkuju zatvaranje deponije obzirom da je zatvaranje deponije Stanjivine, ekološke bombe koja muči građane Prijepolja više od 18 godina, od kada je zapravo otvorena kao privremena, najavljivano još pre 10 godina, ali do zatvaranja nije došlo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar