Posle pisanja Nova.rs uklonjena divlja deponija u Kragujevcu

Podeli:
Foto: prviprvinaskali.com

Divlja deponija koja se nalazila ispod nadvožnjaka u Ulici Jovana Ristića u centru Kragujevca, a o kojoj je pre nedelju dana pisao naš portal, uklonjena je sa te lokacije. Ovu informaciju preneo je lokalni portal Prvi prvi na skali, pozivajući se na naše izveštavanje.

„JKP Šumadija je uklonila divlju deponiju, samo nekoliko dana pošto je ovo ruglo grada, opasno po zdravlje meštana, osvanulo u članku na Nova.rs“ objavio je portal Prvi prvi na skali.

Podsećamo, da smo u gotovo samom centru Kragujevca zatekli divlju deponiju sa naslagama smeća, za koju smo od nadležnih saznali da je to jedna od crnih tačaka javne higijene u Kragujevcu. Tada nam je rečeno, da se deponija ispod nadvožnjaka iznova pravi, posle svakog uklanjanja.

Foto: prviprvinaskali.com

Razlog je, pretpostavljaju u JKP „Šumadija“,  što je u neposrednoj blizini određen prostor za prodaju polovnih stvari, pa trgovci, prema njihovom mišljenju, ispod nadvožnjaka bacaju sve što ne mogu da prodaju.

Pre nedelju dana, našem portalu je u gradskom komunalnom preduzeću pojašnjeno, da divlja smetlišta sa teritorija grada i prigradskih naselja njihove ekipe uklanjaju prema nalogu komunalne inspekcije i komunalne policije.

Izgleda da je nalog stigao na adresu komunalnog preduzeća. U svakom slučaju uklanjanje deponije je za pohvalu, mada je gradskim komunalcima, održavanje higijene i odvoženje smeća u opisu redovnog posla.

Sada se sasvim prirodno nameće pitanje, imaju li gradske službe dovoljno mehanizama da očišćeni prostor zadrže u takvom stanju, kada već, po sopstvenom priznanju, znaju da je ta lokacija podložna ponovnom stvaranju smetlišta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar