Pružni prelaz Zemun polje Foto: Privatna arhiva

Nekoliko koraka preko pružnog prelaza do najbliže prodavnice ili škole otišlo je u zaborav nakon što je na tom mestu u Zemun Polju otvorena brza pruga, a meštani su bili prinuđeni da koriste novi podzemni prolaz, u kom dva dana nije bilo struje.

„Strahotu su nam napravili, život su nam uništili ovim potezom. Ako neko želi da ode u prodavnicu, mora 4,5km u jednom pravcu preko nadvožnjaka“, navodi Jovana Femić, jedna od meštanki.

Kao alternativa je poslužio podzemni prolaz u kom su jedva osposobili lift, kaže naša sagoornica i dodaje da ne veruje da će lift raditi.

„Svetla nije bilo dve noći i dva dana u tom prolazu. Znate kako se ta mesta održavaju u centru grada, a kamoli ovde u Zemun Polju“, kaže Jovana.

Obavljanje svakodnevnih obaveza postao je ozbiljan zadatak: do škole ili najbliže prodavnice 4,5km, pa nazad, a mnogi meštani ne poseduju automobile.

PROČITAJTE JOŠ

„Pri uključenju na autoput nas čekaju dva semafora gde se stvaraju velike gužve, a onda postaje nesnosno obaviti i najmanju obavezu“, ističe naša sagovornica.

Nakon vanrednih odlazaka u grad, troškovi mnogih porodica su povećani.

Meštanima su stizala brojna obećanja, ali do danas se niko nije potrudio da problem reši.

Ljudi su prinuđeni da minimum pola sata ranije krenu na posao, kako bi izbegli gužvu i kilometarske kolona koje stvaraju pri uključivanju na autoput.

„U naše naselje autobus na liniji 708 više ne dolazi, do prvog autobuskog stajališta potrebno nam je malo više od 1 kilometra. Jedva smo pre 15 godina uspeli da izdejstvujemo da uopšte dobijemo liniju gradskog prevoza, a sada su nam je ukinuli i vratili nas unazad“, zaključuje naša sagovornica.

****

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare