Glamočka ulica Foto:Privatna arhiva

Ni četiri trake kojom je inspekcija označila zabranu radova, nisu omela vlasnika firme „Motorino“ da nastavi radove, a sada je otišao korak dalje i sporni prostor ogradio limenom konstrukcijom. Portal Nova.rs ranije je u više navrata pisao o paklu kroz koji prolaze stanari u Glamočkoj ulici na Zvezdari , nakon što je investitor odlučio da kupi deo te ulice, ali i deo zemljišta koji pripada OŠ „Desanka Maksimović“.

Sada je postojećem objektu dodata i limena konstrukcija, a radovi traju neprestano.

„On se samo zaklonio metalnom konstrukcijom, a unutra uveliko zidaju, za šta nemaju dozvole, kao ni za proširenje“, kaže za Nova.rs Bojana Samrdžić, predstavnica stanara Glamočke ulice  koja prikuplja neophodna dokumenta kako bi se uputila u Upravni sud i na taj način pokušala da poništi sve prethodne odluke.

„Inspekcija je četiri puta dolazila, a nakon treće trake podneta je i krivična prijava. Mi više nismo sigurni da li će on sada ponovo za godinu ili dve da pokuša da nas zazida,  u reči investitora, ne verujem“, zaključuje Samrdžićeva.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, pravni zastupnik vlasnika Motorina, ranije je apelovao na medije da se uzdrže od napada na njegvog klijenta, tvrdeć da se radovi odvijaju po zakonu

„Pozivam sve da se uzdrže od napada na mog klijenta koje se negde može shvatiti i kao blagi linč jer sve radove koje je do sada preduzimao jesu u skladu sa zakonom s tim što se ograđujem u vezi rekonstrukcije objekta jer nemam uvid da li je u tom slučaju eventualno preduzeta neka radnja van dozvole koju je izdala opštinska uprava Zvezdara. Ali u odnosu na sporni problem koji je privukao pažnju javnosti sve je urađeno u skladu sa zakonom i na privatnoj imovini odnosno parceli koja je u vlasništvu mog vlastodavca, a za šta postoje dokazi. Ukazujem da je zbog navedenog više lica ostalo bez posla i da je oštećen i budžet republike Srbije i budžet Grada Beograda jer tehnički pregled ne posluje i time ne ostvaruje zaradu a sve zbog nastale situacije. Ovim putem pozivam sve strane u sporu, a što sam i na poslednjem suđenju i predložio, da se u razgovoru nađe rešenje jer smatram da je suvišno da se putem medija, društvenih mreža i slično vodi uslovno rečeno rat.“, zaključio je u izjavi za Nova.rs, advokat Nebojša Perović

BONUS VIDEO: Trenutak urušavanja zgrade u Vidovdanskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare