Foto: Budi Human

U akciju za pomoć maloj Lani Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, uključili su se humani ljudi iz cele Srbije, pošto joj je potreban najskuplji lek na svetu - Zolgensma, čija je cena čak 2,1 milion dolara. Među njima su i Aleksandar i Željko iz Novog Sada, koji dizajniraju i proizvode nalepnice za kola - stikere.

Pročitajte još:

Pored humanitarnog sms broja (808 na 3030), mnogi se priključuju prikupljanju sredstava na različite načine. Tako su najmlađi Novosađani prodavali limunadu, a organizovani su i humanitarni bazari.

Akciji se pridružuju i dva Novosađanina – Aleksandar i Željko, koji su spojili lepo i korisno, odnosno svoje znanje i želja da pomognu. Njih dvojica dizajniraju i proizvode nalepnice za kola o svom trošku, a sve što je potrebno je da pošaljete sms za Lanu, ili uplatite pomoć direktno Laninim roditeljima.

„Spojili smo naše znanje i mogućnosti sa dobrim namerama. Drago nam je kada nekoga možemo da obradujemo realizovanjem njihove ideje i želje, a naročito ako se to nagradi direktnom pomoći onome kome je najviše potrebno. Princip je jednostavan, potrebno je poslati opis ili sliku stickera putem mail-a, instagram-a ili facebook-a. Mi pokrivamo sve troškove izrade, a rado ćemo i zalepiti stiker po dogovorenom terminu“, kaže Aleksandar.

Foto:Privatna arhiva

Momci su naišli na pozitivne reakcije, i na velik odziv, a kažu da su sugrađani velikodušni u učestvovanju u prikupljanju sredstava, i da su optimistični ali i realni kada kažu da svi zajedno možemo učiniti više. Vreme igra ključnu ulogu, te se nadaju još većem odzivu.

Momci se nisu ograničili samo na Novi Sad, već stikere mogu poslati i poštom. Međutim, značilo bi im da se organizuje distribucija po drugim gradovima kako bi izbegli slanje pojedinačnih paketa u jedan grad.

A, zašto baš stikeri?

„Kreiranje i izrada nalepnica je samo jedan mali deo posla kojim se svakodnevno bavimo, i srećni smo što time možemo da pomognemo.

Primarno, to je brendiranje vozila i lokala (enterijer i eksterijer) i štampa velikog formata. Ono čime možemo da se pohvalimo je da smo deo jakog tima koji iza sebe ima velike projekte, realizovane od prvog do poslednjeg koraka: od dizajna, preko produkcije, do montaže. I još puno toga u najavi“, rekao je Aleksandar.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare