Foto: TANJUG / DUSAN ANICIC / an

Novih 25.000 doza uvoznih vakcina protiv gripa stiže danas u Srbiju i biće podeljene domovima zdravlja, izjavio je državni sekreta Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefoski i napomenuo da domovi zdravlja već imaju Torlakove vakcine.

On je za Tanjug rekao da je ove godine interesovanje za vakcinaciju protiv sezonskog gripa mnogo veće u odnosu na prethodne godine, jer su građani shvatili koliko je važno da se zaštite od gripa u epidemiji virusa korona.

„Ove godine imali smo vakcinu iz uvoza, ali i Torlakovu vakcinu. Prvi kontigent vakcina koji su uvežene je potrošen, Torlakove vakcine su pri kraju. Danas stižu nove količine vakcina i stizaće sukcesivno prema određenom planu, tako da svi građani koji budu zaintertesovani moći će da ih prime „, rekao je Stefoski.

Danas u Srbiju stiže 25.000 doza, a prema rečima državnog sekretara, sledeće nedelje ili dve će stići novi kontigent vakcina iz uvoza koje će moći da prime stariji od 65 godina, ali i mlađi.

Vakcinu iz uvoza zainteresovani građani će moći da prime narednih dana.

„Napominjem Torlakove vakcine još ima. Prvi kontigent se troši, pri kraju je, tako da se u kontinuitetu može obavljati vakcinacija“, zaključio je on.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare