Foto: PP media

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović najavila je danas u Skupštini Srbije da će radovi na sanaciji deponije Stanjevina kod Prijepolja biti završeni do 15. juna.

Samir Tandir iz poslaničke grupe SPP – US S postavio je pitanje ministarki dokle se stiglo sa uklanjenjem te deponije, a Vujović je rekla da je upravo rešavanje te deponije jedan od prvih rezultata rada ministarstva koje vodi, pošto su pri kraju radovi na sanaciji Stanjevine.

Podsetiila je da je to višedecenijski problem i navela da je 60 odsto posla gotovo i da je u toku postavljanje drenažnih slojeva, nakon čega će uslediti ozelenjavanje i pošumljavanje.

Vujović je rekla da će se graditi i transferna stanica za otpad u Novoj Varoši i da su već prebačena sredstva za taj projekat u iznosu od 91 milion dinara, kao i da po 20 odsto učestvuju opštine Priboj, Prijepolje i Nova Varoš.

„Potpisan je ugovor i odmah nakon praznika kreće izvođenje radova i trajaće 150 dana. Ona je izuzetno značajna jer će rasteretiti Priboj gde se odnosi sav otpad. Ta stanica je preduslov za izgradnu regionalnog reciklažnog centra u Novoj Varošu. Regonalni centri će se graditi sredstvima EBRD. Dogovoreno je da se ti projekti podele u dve faze – u prvoj će biti Kalenić Valjevo, Duboko Užice, Sombor i Banjica Nova Varoš. Za deponije u ova četiri regiona mogu da krenu tenderu već u četvrtom kvartalu“, navela je Vujovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar