Bolnica u Novom Pazaru Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Tokom jučerašnjeg dana u Novom Pazaru, zabeležena su dva smrtna slučaja od posledica koronavirusa, jedan preminuli pacijent je iz Novog Pazara dok je drugi iz Raške, potvrdio je krizni štab Grada Novog Pazara.

Tokom jučerašnjeg dana, u Kovid ambilanti 1 Opšte Bolnice Novi Pazar, urađeno je više od 80 pregleda, od čega je 51 pregled urađen prvi put, a 33 pacijenta javila su se na kontrolni pregled u ovoj ambulanti.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u ponedeljak je urađeno 52 serolška testa i 57 PCR testa. Posle dužeg vremenskog perioda, saopšteno je da je broj zaraženih na dnevnom nivou prešao brojku od 20, pa je tokom jučerašnjeg dana bilo 26 potvrđenih slučajeva zaraze.

Povezane vesti:

U Opštoj Bolnici Novi Pazar tokom jučerašnjeg dana je na bolničko lečenje prihvaćeno osam pacijenata, od tog broja čak šest je sa teritorije Opštine Raška, dok su dva pacijenta iz Novog Pazara. Broj smeštenih pacijenata porastao je na  40, od toga se 35 pacijenata nalazi na infektivom odeljenju ove bolnice a u privremenoj kovid bolnici Novopazarska Banja nalaze se pet pacijenata.

Na high flow aparatima priključena su dva pacijenta i jedan pacijent je prikačen na respiratorni aparat.

Držvani sekretar u Ministarstvu Zdravlja dr. Mirsad Đerlek rekao je za RTS da je Opština Raška novo žarište ali da je situacija trenutno ipak bolja nego u ostatku zemlje. On je rekao da će poslati preporuku Kriznom štabu Opštine Raška da se pojača kontrola u gradu i da se uključi sanitarna inspekcija kako bi što pre zaustavili nagli skok obolelih u ovoj opštini.

Iz novopazarskog zavoda za javno zdravlje kažu da su brojke zabrinjavajuće obzirom da je u prvoj polovini novembra zabeleženo čak 129 obolelih od virusa kovid 19, dok je u oktobru zabeležen broj od 64 obolela pacijenta.

Oni još jednom apeluju na građane u Novom Pazaru i okolnim gradovima da ozbiljno shvate situaciju, da nose maske i drže distancu, kao i da izbegavaju veća okupljanja i što više koriste dezinfikaciona sredstva.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar