Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

U Novom Pazaru, prema podacima tamošnjeg kriznog štaba, juče je zabeležen najveći broj pregleda u kovid ambulanti od kraja drugog talasa.

Prema informacijama zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, juče je u kovid ambulanti opšte bolnice Novi Pazar obavljeno ukupno 86 pregleda, urađeno je 38 brzih testova, od kojih su dva pacijenta imala zabeleženo prisustvo virusa Covid-19. Prema ovim podacima urađeno je i 40 PCR testova.

Foto: TANJUG / LAZAR LAZAREVIC / an

U opštoj bolnici Novi Pazar, na infektivnom odeljenju juče su zabaležena dva nova prijema i trenutno se na ovom odeljenju nalazi 9 pacijenata, na respiratorima se nalazi jedan pacijent, kao i  na high flow aparatima.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i bivši koordinator Opšte Bolnice Novi Pazar dr Mirsad Đerlek izjavio je za Tv Pink da ne može da razume ponašanje svojih sugrađana.

koronavirus u novom pazaru
dr Mirsad Đerlek Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

„Pored onoga što nam se se desilo u junu i julu, kada je Novi Pazar bio najveće žarište u Srbiji, nemam komentar na onakvo ponašanje ljudi. Upravo ta neodgovornost može da nas košta i sada“ rekao je dr Đerlek.

Đerlek je naveo i da je povećan broj prvih pregleda u  kovid ambulantama i to  za 50 odsto. Broj pozitivnih pacijenata je u poslednjih sedam dana 100 odsto veći nego u poslednjih 20 dana.

„Ako bi to uporedili sa septembrom to je šest puta veći broj“ istakao je on.

Đerlek je najavio i da će se u jednoj od sportskih dvorana i Novom Pazaru brzo formirati privremena kovid bolnica kao i da je vrlo važno i pozitivno to što se prema njegovim rečima brzo reaguje na sve promene.

„Važno je da se brzo reaguje i već se preuzimaju koraci. Opšta bolnica je spremna da primi 350 pacijenata. Sutra počinje da radi i privremena bolnica u Novopazarskoj banji sa 100 mesta, a u dogovoru sa Vojskom Srbije biće otvorena i druga privremena bolnica u Sportskoj hali koja će moći da primi 130 pacijenata“ rekao je  državni sekretar u ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare