Štajnfeld: Lečićeva porodica je žrtva njegovog ponašanja

Društvo 24. jun. 202109:07
Podeli:
Foto:Zoran Lončarević; Filip Krainčanić/Nova.rs

U velikoj ispovesti za Nedeljnik, glumica Danijela Štajnfeld, koja je u martu ove godine obelodanila da ju je silovao Branislav Lečić, ispričala da je nastao totalni muk među njenim kolegama onog trenutka kad je saopštila ime seksualnog napasnika.

“Kad je izašao film u septembru, mnoge kolege iz Srbije su me našle na Instagramu i pisali mi: ‘Dušo moja, srce, mi smo se brinuli za tebe… Kaži ko god te je silovao, samo kaži, uz tebe smo, verujemo ti.’ A šta se desilo kad sam u martu izgovorila njegovo ime. Nastao je muk. Niko se više ne javlja od kad su saznali da je to Lečić”, ispričala je Danijela za Nedeljnik.

Danijela ističe u intervjuu da time što nije javno otkrila sve detalje praktično zaštitila i Lečićeve najbliže, napominjući da su i članovi njegove familije žrtve njegovog ponašanja. 

“Mnoge informacije nisam podelila i nadam se da nikad neću biti prinuđena da sve pustim u javnost”, naglašava ona.

Danijela je objasnila u razgovoru za Nedeljnik da nikome nije potrebna ovakva vrsta eksponiranja, da žive u medijskom linču i da im bude neprijatno da dolaze u svoju domovinu.

Ona je ispričala da je pred premijeru njenog filma “Zaceli me” na Sarajevskom festivalu napisala koleginici Aniti Mančić da je preživela strašno silovanje u Srbiji i da je napravila film o tome. 

“Anita se šokirala. Žao mi je što je nisam bolje pripremila na tu strašnu vest. Anita je posle filma odmah znala ko je, iako joj nisam rekla ime”, rekla je Danije u velikom intervjuu za Nedeljnik.

Danijela je ispričala da je Lečić pokušavao da ima seks sa njom još od premijere njihove zajedničke predstave, koja je bila u novembru 2011. godine.

„Moj tadašnji dečko je bio na premijeri i upoznao se sa Lečićem i njegovom suprugom Ninom. Nikad nisam davala znake Lečiću da tu može nešto da bude više osim prijateljstva i posla“, istakla je ona.

Novi broj „Nedeljnika“ na kioscima je dostupan od četvrtka, 24. juna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar