godišnji sistematski pregled
Ilustracija; Foto: Bojana Milovanović/Nova.rs

Stranka slobode i pravde saopštila je danas da više od 27.000 građanki Mladenovca nema zdravstvenu zaštitu u Službi za ginekologiju u Domu zdravlja, već se na preglede šalju u privatnu kliniku čiji je vlasnik - suprug v. d. direktora Doma zdravlja.

SSP je u saopštenju navela da je više od 27.000 Mladenovčanki „ostavljeno na cedilu“ od 8. februara i da nema zdravstvenu zaštitu u svom Domu zdravlja, već to mora da uradi isključivo u privatnoj ustanovi.

Pročitajte još:

„Da tragedija bude veća, v. d. direktora Doma zdravlja u Mladenovcu Dušica Milovanović dozvolila je da ginekološko odeljenje zatvori svoja vrata i pacijentkinje preusmeri na privatnu praksu, gde je njen suprug vlasnik privatne ginekološke ordinacije“, naveli su iz SSP.

Ta stranka zatražila je od Ministarstva zdravlja da hitno obezbedi građankama Mladenovca funkcionisanje Službe za ginekologiju u Domu zdravlja, kao i da se direktorka Milovanović pozove na odgovornost zbog zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem.

„Mladenovčanke otvoreno sumnjaju da je Milovanovićeva ugasila jednu od najvitalnijih službi svakog doma zdravlja da bi svom suprugu omogućila da profitira na tusjoj muci“, saopštili su iz SSP.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare