Foto:FoNet/Zoran Mrđa

Odbor za zdravstvo Stranke slobode i pravde (SSP) saopštio je danas da je veliki broj građana "preko reda" vakcinisan protiv korona virusa, dok osobe starije od 65 godina, ali i mlađe osobe s teškim hroničnim bolestima "bezuspešno iščekuju poziv preko e-Uprave".

SSP je od Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje u Srbiji zatražila da javno odgovore na pitanje „ko je doneo odluku da se važeći plan vakcinacije u Srbiji suspenduje“?

„Kako je moguće da vakcinacija u staračkim domovima i bolnicama još traje, da u mnogim privatnim domovima za stara lica još nije ni započela i da postoji veliki broj starijih od 80 godina koji još uvek nisu primili ni prvu dozu vakcine a da režim vakciniše strane državljane za 70 evra ili poklanja vakcinu Vedrani Rudan i njenom suprugu samo da bi ona rekla nekoliko lepih reči o Vučiću“, navodi se u saopštenju.

SSP je od nadležnih institucija zatražila i odgovor na pitanje „zašto su vakcinu prvo primili mladi estradni umetnici i novinari, dok prosvetni radnici ili radnici u trgovinama i dalje čekaju svoj red“. Odbor za zdravstvo SSP navodi da plan vakcinacije treba da bude javni dokument, „a ne da ga menjaju političari ;igrajući se sa životima ljudi“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar