Foto: SSP

Mila Popović, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd, ocenila je večeras da aktuelna vlast "ruši Beograd i ubija uspomene, istoriju i kulturu", navodi se u saopštenju.

„Svaki put kada srušite kuću vi ubijete uspomene jedne porodice. Ova vlast ruši naš grad i ubija naše uspomene, istoriju i kulturu. U njihovom rušilačkom pohodu koji traje već 10 godina stradale su najstarija kuća na Kosančićevom vencu, Ilkićeva vila na Vračaru, zgrada Ikarusa na Novom Beogradu, hotel Dom i Zlokovićeva zgrada na Savskom vencu, Vila na uglu Višnjićeve i Cara Dušana, zgrada Simpa, vile na Neimaru i mnoge druge“, izjavila je Popović na premijeri filma „Rušenje Vračara“ koja je održana u parku „Vojvode Bojovića“ u organizaciji Stranke slobode i pravde Vračar.

Ona je dodala i da Beograđani „znaju da ovako više ne može“.

„I neće se više ponoviti, jer Beograđani znaju da ovako više ne može, da neće ostati kamen na kamenu ako se ova vlast nastavi. Beograđani su uvek štitili svoj grad i opet će. Vreme je“- zaključila je Mila Popović.

Foto: SSP

„Danas imamo prvo svedočanstvo tog rušenja kroz film koji nam prikazuje Vračar kakav je nekada bio i kakav je posle njihovih dilova sa investitorima, koji betoniraju duh ovog kraja i Beograda“, rekla je Ana Gođevac, potpredsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd i predsednica OO Vračar.

Foto: SSP

„Film koji smo radili mi Vračarci govori o novom fenomenu – vračarizacija, što je termin koji znači prekomernu, divlju gradnju, nelegalno ozakonjenje na hiljade kavadrata, ali i rušenje naših kulturnih spomenika. Važno je da se sećamo, jer je sećanje jedina garancija da nam se ovo što živimo neće ponovit“, dodala je Gođevac.

Foto: SSP

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar