Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je pre dva dana poziv za prodaju 100 odsto državnog udela hotela „Slavija” u Beogradu, metodom javnog nadmetanja, po početnoj ceni od 24,9 miliona evra, a među zainteresovanima za jedan od "simbola Beograda" ponovo se našao Petar Matijević, potvrđeno je za "Blic Biznis".

„Kao neko ko se bavi biznisom, uvek smo zainteresovani za nove investicije i nova ulaganja. Što se tiče hotela Slavija kada pogledamo dokumentaciju i stanje objekata odlučićemo da li smo zainteresovani“, istakao je za „Blic Biznis“ Zoran Matijević, sin Petra Matijevića.

Zainteresovani mogu podneti prijave za učešće u postupku do 24. novembra, a otvaranje ponuda je 28. novembra, navedeno je na sajtu Ministarstva privrede. Prodajna dokumentacija za hotel „Slavija“ će biti dostupna od danas, a naknada za njen otkup je 150.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ

Matijevići već učestvovali u privatizaciji hotela „Slavija“

Podsetimo, Petar Matijević je već jednom pre učestvovao u pokušaju privatizacije ovog hotela, koji traje skoro 10 godina. Hotel je poslednji put oglašen na prodaju 2018. godine kada je Matijevićeva firma „Mat Real Estate“ pobedila i položila depozit od 6,5 miliona evra.

Privredni sud je tu prodaju prozvao nevažećom, ali prateći sudski postpuak Matijević je odustao od kupovine i pre presude.

BONUS VIDEO Nastavlja se rušenje na Slaviji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar