Foto: Twitter/Darko Simic/@Amon__Ra_

Od kada je počela izgradnja Beograda na vodi, ovaj projekat prate brojne kontroverze. Raspravljalo se da li je izgradnja legalna, ko je investitor, ko kupuje stanove, da li je uopšte bilo u planu da se gradi na tom mestu. Najnoviji skandal izazvala je fotografija na društvenoj mreži Tviter, gde se vidi kako se staze poplovačavaju nadgrobnim spomenicima.

Naime, jedan korisnik Tvitera, objavio je fotografije na kojima se vidi kako se popločavanje Beograda na vodi radi pomoću delova nadgrobnih spomenika.

Autor je naveo da u pitanju popločavanje pešačke staze, koje se pravi od spomenika.

„Ima li granice idiotlucima“, „Topalovići“, „Je l’ ga iskopao Bili“, „Dobro je dok nema ljudi ispod“, samo su neki od komentara građana na pomenute fotografije.

Nedavno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je završne radove na izgradnji objekta Galerija „Belgrade“ u okviru projekta Beograd na vodi, i to u pratnji predsednika kompanije Igl Hils (Eagle Hills) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhameda Alabara.

„Ovo još nije gotovo, za mesec ili mesec i po biće otvoren šoping mol. Videli kako napreduje kula. Ovo će biti najmoderniji deo Srbije. Ponosan sam na sve ljude i prijateljstvo sa šeikom Muhamedom”, rekao je Vučić i dodao da je glavni centralni deo mnogo lep, to je najveći šoping mol u ovom delu Evrope.

Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Sa predsednikom Srbije, radove je obišao i gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, kao i ministar finansija Siniša Mali.

„Ovo je naše najveće gradilište, radi oko 200 stranaca iz Tirske, Filipina i drugih zemalja, ovde radi ukupno 2.850 ljudi, ponosan sam na ovo što radimo. Ovaj glavni centralni deo je mnogo lep, to je najveći šoping mol u ovom delu Evrope”, istakao je Vučić tokom obilaska.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare