Foto: Shutterstock

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima sindikata zdravstva o mogućnostima za povećanje plata zdravstvenim radnicima i nemedicinskim saradnicima i prihvatila njihov predlog da se počne rad na izmenama uredbe o koeficijentima tih grupa zaposlenih.

Brnabić se, kako se navodi u saopštenju vlade, saglasila da je potrebno da se odmah pristupi izradi izmena Uredbe o koeficijentima zarada zdravstvenim radnicima i nemedicinskim saradnicima i pozvala predstavnike sindikata da joj dostave taj predlog.

PROČITAJTE JOŠ

Predstavnici sindikata ocenili su da je neophodno hitno povećanje koeficijenata za određene grupe unutar sistema, kao i da bi usvajanje izmenjene uredbe bio prvi korak ka novom kolektivnom ugovoru u oblasti zdravstva.

Premijerka je na sastanku, kojem su prisusvovali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnik ministarstva finansija, podsetila da će zdravstveni radnici i nemedicinski saradnici u januaru iduće godine svakako dobiti najavljeno povećanje plata od 10 posto, kao i svi ostali zaposleni u javnom sektoru.

BONUS VIDEO Dr Jelena Dobrić: Očekujemo povećanje zarada u zdravstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar