Foto: Tweeter/Marko M. Dragoslavic

Dorćolci koji su danas u popodnevnim časovima prolazili Solunskom ulicom ostali su zatečeni prizorom, a mogla je da im bude ugrožena i bezbednost.

Prilikom rušenja objekta nekadašnjeg pozorišta na Dorćolu stradalo je i jedno drvo koje se našlo na udaru radnika, ali to nije jedini problem u celoj priči. Naime, pored toga što nisu, prema tvrdnjama svedoka, ispoštovane bezbednosne procedure, u blizni mesta na kojem se odvijaju radovi nalazi se i obrazovna ustanova.

Kako nam prenose stanari tog dela Beograda, u blizini srušenog objekta nalazi se i vrtić, pa su se mnogi zabrinuti roditelji pitali šta je moglo da se desi da je tuda u trenutku rušenja prošlo neko dete.

Pročitajte i ovo

Na video snimku se ne vidi bilo kakva zaštitna ograda ili tabla na kojoj bi moglo da se vidi ko je izvođač radova. Od stanara iz te ulice smo saznali da na tom emstu treba da se izgradi nvoa zgrada.

Inače, proteklih dana Solunska ulica na Dorćolu bila je u žiži javnosti zbog  najave spornih radova u toj beogradskoj ulici. Kako navode Dorćolci koje smo kontaktirali povodom snimka koji je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama, rušenje nekadašnjeg objekta pozorišta nema veze sa Hotelom Mona.

Naime, reč je o sada privatnom posedu, a drvo je u celoj priči bilo, kako bi Dorćolci rekli, kolateralna šteta.

„Nema zaštitne ograde i to je veći problem od bagera koji iznutra gura zidove ka spolja. Meni je veći problem da je neka cigla mogla da padne na neko dete“, samo su neki od komentara zabrinutih Dorćolaca.

Građani Solunske ulice pre nekoliko dana protestovali su zbog radova u toj ulici iskazujući nezadovoljstvo protiv, kako kažu, „ukidanja 26 parking mesta, seče uličnog drvoreda i pretvaranje ulice u dvosmernu, a sve zarad pristupa autobusu hotelu Mona“.

Podsetimo, predsednik beogradske opštine Stari grad, Radoslav Marjanović, saopštio je ranije nakon sastanka sa predstavnicima nekoliko stambenih zajednica iz Solunske ulice da je ta opština na inicijativu građana postigla dogovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju, da se obustave dalji radovi u toj ulici.

Predstavnici stanarskih zajednica su za naš portal ranije pozdravili brzu reakciju opštine, ali su, isto tako, sa druge strane istakli da su na oprezu zbog prethodnih loših iskustava mnogih građana. Oni su tom prilikom naveli da su njihovi naredni koraci da se institucionalno izbore za otkazivanje tog projekta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare