Foto:EPA-EFE/MARTA PEREZ

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo korona virusa kod još 1.132 korisnika i 551 zaposlenog, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. O porastu broja zaraženih i alarmantnosti situacije svedoči i podatak da je juče registrovano 930 zaraženih korisnika i 524 zaposlеna sa koronom. Jasna računica pokazuje da je za samo jedan dan zaraženo još 202 korisnika.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1325, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 569, piše u saopštenju.

 

„Кorisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji“, dodaje se.

Na ovom linku dostupan vam je i spisak ustamova socijlane zaštite u kojima su registrovani slučajevi korone, a lista je dpodugačka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar