Vladika kruševački David Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Episkop kruševački David služio je u nedelju opelo i liturgiju na sahrani patrijarha Irineja, a javnost je pogodila činjenica da je on večeras hospitalizovan u bolnici Dragiša Mišović, budući da je očigledno zaražen koronavirusom.

Iako je crkva apelovala na poštovanje epidemijskih mera, izgleda da nisu svi bili odgovorni. Episkop kruševački David, koji je u nedelju služio liturgiju i opelo na sahrani patrijarhu Irineju, prebačen je u bolnicu „Dragiša Mišović“ zbog koronavirusa.

Njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo, a kako stvari stoje, on je liturgiju služio, iako je bio pozitivan na koronavirus.

Episkop David je i u aprilu dovođen u sumnju da je pozitivan na koronavirus, međutim tada je ipak bio negativan, navode izvori Nova.rs.

Za sada nije poznato u kakvom se tačno stanju episkop nalazi, ali je potvrđeno da je u bolnici.

Podsetimo, koronavirus je razlog za smrt pet sveštenih lica Srpske pravoslavne crkve (SPC), kako je zvanično objavljeno. Među preminulim sveštenim licima su episkop valjevski Milutin, mitropolit Amfilohije, raščinjeni vladika Artemije, monahinja Nina i patrijarh srpski Irinej.

BONUS VIDEO: