Foto: Shutterstock/google maps

Slučaj koji se krajem oktobra dogodio u GAK "Narodni front", kada je 600 beba umesto BSŽ vakcine primilo viziološki rastvor, dospeo je do Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. 

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je krajem oktobra meseca, nakon vanredne konferencije za novinare ministarke zdravlja Danice Grujičić, formiralo predmet i uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Prvom odeljenju Uprave kriminalističke policije radi provere navoda da je u porodilištu GAK “Narodni front” 600 beba umesto BSŽ vakcine primilo fiziološki rastvor.

Nakon prispeća izveštaja i njegovog razmatranja, tužilaštvo je predmet uputilo Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kako bi se utvrdilo da li se u radnjama zaposlenih u GAK “Narodni front” stiču obeležja krivičnog dela Nesavestan rad u službi iz čl. 361 Krivičnog zakonika ili nekog drugog krivičnog dela iz stvarne nadležnosti tog tužilaštva.

Pročitajte još:

Ovaj slučaj desio se krajem oktobra, a ministarka zdravlja Danica Grujičić tada je rekla da su bebe primile rastvor kojim se rastvara supstanca.

„U tom fiziološkom rastvoru nije bilo nikakvih materija, ali deca su bezbedna. Nije se zakasnilo s vakcinacijom, budući da do 12. meseca može da se primi vakcina“, izjavila je Grujičić tada.

Da je 600 beba otpuštenih iz Narodnog fronta između 16. septembra i 10. oktobra dobilo fiziološki rastvor umesto vakcine, roditelji su saznali iz medija, nakon čega su mogli da se kol centru javljaju kako bi rezervisali termine za ponovnu vakcinaciju svoje dece.

BONUS VIDEO 600 beba dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar