najnovija vest - pokrivalica
Ilustracija: Nova.rs

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je radi provera navoda da je u porodilištu GAK “Narodni front” 600 beba umesto BSŽ vakcine dobilo fiziolški rastvor formiralo predmet i uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj upravi za grad Beograd UKP 1. odeljenje, a u pravcu otkrivanja da li je bilo propusta u radu zaposlenih u GAK “Narodni front” i utvrđivanja da li se u njihovim radnjama stiču obelžja krivičnog dela.

Nakon uzetih izjava i prikupljenih dokaza, po dostavljanju izveštaja tužilastvo će preduzeti dalje neophodne mere i obavestiti javnost o daljem toku postupka.

Podsetimo, nova ministarka zdravlja Danica Grujičić priznala je da zbog velikog propusta 600 dece nije dobilo BSŽ vakcinu.

„Zapravo, primili su samo rastvor kojim se rastvara supstanca. U tom fiziološkom rastvoru nije bilo nikakvih materija, ali deca su bezbedna. Nije se zakasnilo s vakcinacijom, budući da do 12. meseca može da se primi vakcina. Inspekcija je utvrdila da su institucije radile kako treba, to je vakcina koja se prima svuda u svetu. Torlak je proverio vakcine, ali zabuna je bila je u tome što su se u jednoj kutiji bili i rastvor i aktivna supstanca“, rekla je ona na konferenciji za medije.

BONUS VIDEO: 600 beba dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare