U Srbiji je u protekla 24 časa od posledica zaraze koronavirusom umrlo još 49 osoba, a zaražena je još 4.091 osoba. Testirano je 15.387 ljudi. Na respiratorima je 312 pacijenata.

***

U Srbiji je tokom jučerašnjeg dana od posledica zaraze koronavirusom umrla još 51 osoba, a zaraženo je još 4.426 osoba.

Juče je testirano 16.617 osoba, a na respiratorima je bilo 309 pacijenata.

***

Premijerka Ana Brnabić, ministarka za rad i socijalnu politiku Darija Kisić Tepavčević i epidemiolog Predrag Kon primili su jutros Fajzerovu vakcinu protiv koronavirusa.

„Danas je dan za osmehe, dan koji obeležava početak kraja pandemije“, poručila je Brnabić.

Ona je dodala da je kao premijerka imala obavezu da bude prva koja će primiti vakcinu. “Htela sam da pokažem da verujemo u ovu vakcinu”, rekla je Brnabić.

***

Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas, nakon primanja vakcine protiv korona virusa, da su potrebne dve doze vakcine i da se smatra da je imunitet stečen sedam dana nakon druge doze.

„Nakon 28 dana od primanja prve doze ćemo odganizovati posete za stare u gerontološkim centrima“, rekla je Kisić Tepavčević novinarima.

Istakla je da je danas zaista veliki dan za Srbiju i da je ponosna što je Srbija među prvim zemljlama koje su nabavile vakcinu.

***

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je današnji dan, dan kada je počela vakcinacija protiv korone u Srbiji, veliki dan za našu zemlju. On je dodao da je vakcina potpuno bezbedna.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare