Foto:shutterstock_ By Juliya Shangarey

Sindikat obrazovanja Srbije ponovo je danas pozvalo da se u ustanovama obrazovanja pređe na onlajn nastavu jer je opšta sitaucija sa epidemijom koronavirusa sve teža i jer je zbog sve većeg broja zaposlenih koji su na bolovanju, izvođenje nastave dovedeno u pitanje.

U pismu premijerki Ani Brnabić, ministru prosvete Branku Ružiću i Kriznom štabu, Sindikat ističe da se odlukom da niži razredi u osnovnim školama i sve predškolske ustanove nastave rad u neposrednoj nastavi, kao i učenički i studentski domovi, zaposleni i đaci stavljaju u neravnopravan položaj i izlažu riziku od zaražavanja.

„Takođe, tražimo da se u predškolskim ustanovama uvedu obavezne potvrde o radnoj angažovanosti oba roditelja kako bi se rasteretio rad. Svesni smo ekonomskog značaja funkcionisanja realnog sektora, ali upozoravamo da u ovako teškim okolnostima moramo da mislimo kako na zdravstveni sistem, tako i na ljudske resurse u svim oblastima da bi celokupni sistem bio održiv“, kaže se u saopštenju Sindikata.

„Smatramo da bi u ovom trenutku trebalo obustaviti neposrednu nastavu u ustanovama obrazovanja, od predškolskog do visokog, do smirivanja krize, kako bi sačuvali zdravlje zaposlenih i dece“, ističe se u saopštenju koje je potpisala predsednica Valentina Ilić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar