Sekretarijat: Dim sa deponije u Vinči potpuno eliminisan

Društvo 22. avg. 202122:26
Podeli:
deponija Vinča Foto:Oleg Jerković/Nova.rs

Sekretarijat grada Beograda za zaštitu životne sredine saopštio je da je dim sa deponije u Vinči danas u popodnevnim časovima potpuno eliminisan.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tokom dana nastavljeno je gašenje požara na ovoj lokaciji, zajedničkim delovanjem ekipa kompanije „Beo čista energija“ i javnih preduzeća Grada Beograda, dodaje se u saopštenju.

Od Uprave za vanredne situacije u Beogradu, Sekretarijat je dobio izveštaj da je danas na prostoru gradske deponije „Vinča“ angažovano jedno vatrogasno vozilo sa dva vatrogasca.

U popodnevnim satima, nasipanjem velike količine inertnog materijala dim je potpuno eliminisan sa deponije u Vinči.

„Već dva dana nema dima na istočnoj strani gde je izbio požar, a (od danas) nema više dima ni na severnoj strani na kojoj se požar bio proširio“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Podaci Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, od 8.00 ujutro do 20 časova, ukazuju da je kvalitet vazduha na mernom mestu u Ovči „odličan“, a istu ocenu dobio je vazduh na senzorima kod KBC „Dr Dragiša Mišović“ i na stanici AMS Novi Beograd.

Na mernom mestu AMS Zemun, vazduh je u istom periodu ocenjen kao „jako zagađen“ zbog, kako se navodi, koncentracije suspendovanih čestica od 19 do 20 časova.

Na stanici AMS Bulevar despota Stefana, izračunavanjem indeksa kvaliteta vazduh je tokom dana ocenjivan kao „dobar“, a na mernom mestu AMS Vinča kao „dobar“ i „odličan“.

Požar velikih razmera izbio je na gradskoj deponiju u Vinči u popodnevnim satima 7. avgusta.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar