Požar u Vinči gori i danas, nadležni kažu „skoro potpuno lokalizovan“

Društvo 21. avg. 202112:23 > 12:24
Podeli:
deponija Vinča Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na deponiji u Vinči u subotu je nastavljeno dogašavanje požara koji je i dalje dubinskog karaktera i skoro je potpuno lokalizovan, a beli dim je prisutan "u osetno manjoj meri na samo jednom lokalitetu", saopštila je gradska uprava Beograda.

Prema podacima automatske merne stanice Ovča između 20 časova 20. avgusta i 8 časova 21. avgusta na osnovu koncentracija sumpor dioksida, azot dioksida, suspendovanih čestica RM 10 i RM 2,5 vazduh se za taj period može oceniti „kao odličan i dobar“, navode iz gradske uprave.

Podaci automatske merne stanice Zemun i automatske merne stanice Bulevar despota Stefana ukazuju da se vazduh u tom period može oceniti kao „dobar i prihvatljiv“.

I prema podacima automatske merne stanice Novi Beograd vazduh se u istom razdoblju može oceniti kao „dobar i prihvatljiv“, dodaje se.

Podaci automastke merne stanice KBC „Dr Dragiša Mišović“ i podaci automatske merne stanice Vinča ukazuju da je između 20 časova 20. avgusta i 8 časova 21. avgusta vazduh „dobar i odličan“.

Građanima je savetovano da, ukoliko osete prisustvo dima u vazduhu, zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom prostoru.

Bonus video: Nova.rs na deponiji u Vinči

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar