Foto:Nemanja Jovanović

Upravni odbor RTS na svojoj 54. redovnoj sednici koja je održana danas nije doneo odluku o izboru novog kandidata za direktora ove medijske kuće, jer nijedan od predloženih nije imao potrebnu dvotrećinsku većinu zbog čega dosadašnji direktor Dragan Bujošević ostaje na čelu RTS, bar trenutno. Ono što se dalje čeka je tumačenje nadležnih institucija o tome da li jedno lice može biti imenovano dva puta kao vršilac dužnosti direktora javnog servisa.

Kako je UO RTS saopštio, raspisan je novi konkurs za imenovanje generalnog direktora ove medijske kuće.

Takođe u saopštenju se kaže i sledeće:

„Zbog potrebe nesmetanog funkcionisanja RTS-a dosadašnji vršilac dužnosti će obavljati tu funkciju, do dobijanja tumačenja nadležnih institucija o pitanju da li isto lice može biti imenovano dva puta za vršioca dužnosti generalnog direktora, a najduže do okončanja novog konkursa“.

Podsetimo, UO RTS-a je 6. jula saopštio da od pet pristiglih prijava na konkurs za generalnog direktora, prijave Vasovića i Milutinovića u formalno-pravnom smislu ispunjavaju uslove konkursa.

Među prijavama koje nisu ušle uži krug bila je i prijava Dragana Bujoševića, koji je generalni direktor RTS-a od 2015. godine. Njegova prijava na konkurs nije potpisana, saopštio je tada Upravni odbor RTS-a. Inače, od odluke o raspisivanju konkursa do izbora novog, on je na funkciji vršioca dužnosti generalnog direktora RTS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar