Danijel Sinani. Foto: N1
Danijel Sinani. Foto: N1

Profesor Danijel Sinani jedini je kandidat za dekana Filozofskog fakulteta u Beogradu, saznaje Nova.rs.

Pročitajte još:

Kako saznajemo, na sednici Nastavnog naučnog veća fakulteta usvojen je predlog sa 227 glasova da Sinani postane dekan. Izlaznost je bila čak 84 odsto.

Da bi Sinani postao dekan, potrebno je još da ga izabere Savet fakulteta, na predlog Veća, što je prema rečima našeg izvora „čista formalnost“.

Dr Danijel Sinani rođen je 1973. godine. Osnovne, magistarske i doktorske studije završio je na Odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Predaje kao redovni profesor na predmetima Narodna religija Srba i Nacionalna etnologija – religija (diplomske studije), Metodologija etnologije i antropologije, Antropologija savremenosti, Urbane i rodne studije (master studije) i Antropologija natprirodnog i nove religije (doktorske studije).

Predsednik je Etnološkog i antropološkog društva Srbije.

Na mesto dekana doći će sa mesta prodekana za finansije.

Milomir Marić ga prozvao „sumnjivim“

Urednik TV Hepi u svojoj emisiji je 2019. prozvao Sinanija da je sa takvim prezimenom „sumnjiv“, aludirajući da je šiptar, te da nema moralni kredibilitet da nastupa u javnosti.

Sam Marić ogradio se od govora, te rekao da ga ne zanimaju ovakve insinuacije „urbanih Beograđana“. Iza svega ovoga zapravo se krije podrška koju je Sinani dao studentima tokog protesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije, kao i podržavanje rektorke Ivanke Popović.

On je studentima pružio podršku koji su protestovali zbog dokazano plagiranog doktorata ministra finansije Siniše Malog.

Uprava Filozofskog stala je iza profesora, te iskazala gnjušanje zbog izrečenog na emisije Hepi televizije.

„Takvi akti netrpeljivosti i izazivanja netrpeljivosti su za svaku osudu. Marić je, u svom obraćanju milionskom auditorijumu, istovremeno nahuškao i obmanuo javnost navodeći pogrdne i pogrešne nazive predmeta za koje je tvrdio da predaje naš prodekan. Otvoreno mu je osporavao pravo da, sa ‘sumnjivim prezimenom’ učestvuje u rešavanju problema na Univerzitetu u Beogradu i bude, kako je rekao, moralni sudija jer bi na Кosovu ‘Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušali streljali’, objavili su tada u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar