Saznajemo: Krizni štab predložio mere Vladi, odluka danas

Društvo 01. dec. 202012:40 > 12:59
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Krizni štab je juče razmatrao nove mere u borbi protiv korona virusa, a njihovo preciziranje i obelodanjivanje moglo bi da se desi tokom dana, saznaje Nova.rs.

„Predlog mera je prvo odbijen iz pravnih razloga, izmenjeni predlog je prosleđen“, kratko je u SMS poruci za naš portal odgovorio član Kriznog štaba Predrag Kon.

Kako Nova.rs saznaje, nakon pravno usklađivanja i utvrđivanja da li su i u kom zakosnkom obliku te mere moguće, njihovo preciziranje i obelodanjivanje moguće je tokom dana.

Kako saznaje portal Nova.rs, Krizni štab je  juče iza zatvorenih vrata razmatrao najnoviji presek situacije sa epidemijom koronavirusa. U skladu sa brojem novozaraženih i tendencijama epidemije kretale su se i njihove preporuke, koje sada razmatraju ne samo članovi Vlade, već i pravnici.

„Te mere moraju da se usklade sa pravnom regulativom i u skladu sa tim će biti primenjene“, kaže naš sagovornik. Neke od mera o kojima je medicinski deo Kriznog štaba raspravljao su i obavezan PCR test za sve koji dolaze u Srbiju, kao i obavezna mera karantina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar