Foto: Vesna Lalić

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ni na današnjoj sednici nije izabrao članove upravnih odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) jer nije imao kvorum za odlučivanje, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Navodeći da dva člana Saveta nisu došla na sednicu, UNS je podsetio da je to drugi put da Savet REM odlaže izbor članova upravnih odbora RTS i RTV, koja se donosi dvotrećinskom većinom, jer i na prethodnoj sednici, 15. aprila nije bilo kvoruma.

Nova sednica, po saznanjima UNS, zakazana je za 14. maj. Savet REM-a trenutno ima sedam članova, jer je Slobodan Cvejić prošle godine podneo ostavku, a Zoran Simjanović je 12. aprila preminuo. Predloženi kandidati za novog člana REM-a, umesto Cvejića, su novinari Milorad Vukašinović i Goran Eror.

Mandat po šest članova upravnih odbora RTS i RTV je zvanično istekao. Oni su aprila 2016. godine stupili na dužnost, a Savet REM ih je na sednici u januaru iste godine imenovao.

Upravni odbor, kao organ upravljanja javnim medijskim servisom, ima devet članova, a mandat članova tog odbora je pet godina.

Šćepanu Praščeviću, Nenadu Jankoviću i Zoranu Panoviću mandat u UO RTS nije istekao, dok su Branko Bjelić, Branislav Popović i Jovan Adamov još uvek u UO RTV.

Rad tog organa je ipak zaustavljen dok Savet REM ne imenuje nove članove, preneo je UNS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar