Arhimandrit Jovan Radosavljević Foto: spc.rs

Umesto Jovana Radosavljevića, koji je ranije najavljivan kao monah koji će izvući kovertu sa imenom novog patrijarha, Srpska pravoslavna crkva je donela odluku da to učini arhimandrit Matej Ristanović iz manastira Sisojevac, saznaje Nova.rs.

Kako je rečeno našem portalu iz Patrijaršije, takva odluka je doneta usled činjenice da arhimandrit Jovan Radosavljević nije dobio blagoslov nadležnog episkopa (vladika žički Justin) da upravo on bude taj koji će izvući jednu od tri koverte sa imenom 46. poglavara Srpske pravoslavne crkve. Inače, Nova.rs imala je uvid u dokument u kojem je odlučeno da Radosavljević bude osoba koja ćw izvući kovertu sa imenom patrijarha.

Pročitajte još...

Arhimandritu Jovanu Radosavljeviću, koji je  je rođen 1927. godine, je matični manastir Blagoveštenje (Ovčarsko-kablarska klusura), ali je već nekoliko godina povremeno na službi u Eparhiji vranjskoj.

Sabor na kojem će se birati patrijarh održaće se sutra u kripti Hrama Svetog Save, a prethodiće mu liturgija koja će početi od 09 sati, dok je početak Izbornog sabora planiran od 12 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar