Predstavnici Grada primili su danas zaposlene u Apotekama Beograd i prestavnike sindikata, povodom pronalaženja rešenja za finansijski problem ove firme, za koju je gradonačelnik Aleksandar Šapić izjavio da će najverovatnije biti prodata, a sastanku nije prisustvovao. Rezultat sastanka, kako saznajemo, je pozitivan odgovor Grada na predloge rešenja zaposlenih, da učine sve da spreče privatizaciju, o čemu će konačna odluka biti doneta sledeće nedelje.

„Gradonačelnik Aleksandar Šapić nije prisustvovao sastanku. Bio je prisutan Nikola Nikodijević, kao i šef kabineta i savetnik za finanasije. Bio je tu naš menadžemnt, direktor i predstavnici sindikata sa po jednom koleginicom. Svi su izneli aspekte iz svog ugla, gde je zapeolo, kako bi moglo da se nađe rešenje“, kaže za Nova.rs Jelena Šikuljak, farmaceutki tehničar u Apotekama Beograd, koja je prisustvovala sastanku.

Prema njenim rečima, u interesu Grada je, kako su na sastanku izneli, da sačuvaju apoteke i javno zdravstvo.

Apoteke Beograd Foto:Nova.rs

„To je i naš interes i to nadam se znači da neće biti prodaje, odnosno privatizacije. Videćemo koja rešenja će da predlože, počevši od toga koliko će grad moći da nam pomogne. Početkom iduće nedelje će nam javiti šta su odlučili. Ima mnogo faktora koji utiču na ove probleme, zato očekujemo još sastanaka“, kaže Šikuljak.

Ona ističe da je bilo reči o tome šta Grad sve može da uradi da sačuvaju firmu od prodaje.

„Šta je to od procedure što može da se uradi, da nam olakšaju, da se podignemo na noge. Ima tu mnogo podataka. Sad treba da vidimo šta je od toga moguće. Nadamo se da ćemo sledeće nedelje imati odluku. Sednica treba da bude u ponedeljak, tu će se govoriti o budžetu, pa ćemo onda valjda znati na čemu smo“, zaključuje Šikuljak.

***

BONUS VIDEO: Aleksandar Šapić o stanju u Apotekarskoj ustanovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare