Foto: Zoran Lončarević

Slučajem objavljivanja rešenja kombinovanog testa sa male mature bave se policija i tužilaštvo, a trenutno se istražuju lik i delo dvoje nastavnika koji su dežurali u učionici škole u Novom Pazaru, u kojoj su rešenja uslikana, kao i supervizor i zamenik direktora te škole, kaže za Nova.rs Mladen Šarčević, ministar prosvete.

Kako je našem portalu ranije potvrdio ministar, rešenja kombinovanog testa male mature pojavila su se jutros na društvenim mrežama, a sumnja se da ih je uslikao đak u OŠ „Bratstvo“ iz Novog Pazara. Šarčević je tada rekao da su testovi objavljeni posle devet časova, kada je polaganje već bilo u toku.

On sada za Nova.rs kaže da je u učionici u kojoj su uslikana rešenja testa bilo devetoro đaka i dva nastavnika.

„Istražuju se lik i delo nastavnika koji su dežurali u toj učionici, supervizora, koji je to morao da primeti, zamenika direktora. Postoje indicije da je za to znao i direktor (koji se nalazi na lečenju od korone u Beogradu, prim. aut)“, dodaje Šarčević.

On navodi da nema dokaza da su se svi đaci u toj učionici okoristili o te rezultate, kao i da među njima ima vukovaca.

„Deca svakako neće biti kolateral. Nama je inače za to i javio roditelj đaka koji je vukovac. Ako su odrasli sve ovo ‘skuvali’, nećemo dozvoliti da deca budu kolateral“, ističe Šarčević.

On je ranije rekao za naš portal da uslikana rešenja nije video na društvenim mrežama, već da ih je poslao roditelj jednog đaka – prvu fotografiju dostavio mu je u 9.10, a drugu u 9.20.

Ministar prosvete je naveo da je poenta svega bila da se napravi sabotaža, ali da misli da test neće biti poništen, jer su rešenja uslikana dok je on bio u toku i da učenici nisu mogli da ih vide.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare