Glamočka ulica na Zvezdari, postala je kao njive treće klase, kada su je vlasti prodale. Od tada, meštani ove ulice trpe razna iznenađenja od strane investitora koji neprestano gradi. Zgrađeni su im prilazi do kuća, udareni šipovi na parkinzima i uz sve to još dobijaju i pretnje. Obratili su se i gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću.

17.08.2022. će biti tačno godinu dana od kako meštani ove ulice trpe torturu investotora. Prvi problem jeste glavna ulica, koja je zatrpana šutom. Na mesti gde je reporterka Nova S sedela, bili su naređani blokovo i visini od tri metra. Na sve strane su ostaci šuta, na mestu gde su građani uspeli da spreče izgradnju objekta.

„Prosto da vam kažem, ne verujemo u institucije. Ovde je postavljeno osam građevinskih traka, poslednja pre nedelju dana. Investotor je sam uklonio traku, prosto je neverovatno da je neko toliko bahat da pomera sve nakon pola sata. Institucije ne znamo da li rade ili ne, mi ovde dobijamo pretnje od investotora i njegove rodbine. Osim njega, pretili su mi smrću, bila sam u dvorištu i pretili su mi. Ugrožena nam je bezbednost i ograničeno kretanje, a institucije ne reaguju. Ne mogu da verujem da ovaj problem ne može da se reši, pisali smo i Aleksandru Šapiću, ako se ne oglasi organizovaćemo masovne proteste, jer jedino je to izlaz iz ove situacije. Mi smo sve prijavili policiji u Milana Rakića, uspeli smo sve da snimimo. Predali smo i fotogradije, ali ne znam da li će tužilaštvo reagovati“, kaže stanarka ulice Bojana Samardžija.

Bonus video: Ruševina u Vidovdanskoj ulici – godinu dana kasnije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram