Branko Ružić Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je za Nova.rs da procenat vakcinisanih prosvetnih radnika u Srbiji iznosi oko 50 posto. Ujedno, ministar poziva one koji se još uvek nisu vakcinisali da to učine i tako doprinesu tome da školska godine počne u učionicama, a ne u sobama.

„Prosvetni radnici su shvatili koliki je značaj vakcinacije za zaustavljanje korona virusa i povratak uobičajenom načinu života i navikama. Iako procenat vakcinisanih prosvetnih radnika iznosi oko 50 odsto, posebno moram da pohvalim zaposlene u visokom obrazovanju, ali i da pozovem i ostale iz sistema obrazovanja da se vakcinišu, jer nam je to poslednja šansa da pobedimo ovaj virus i da se od 1. septembra nađemo u školskim klupama, što smatram najboljim i za dečiju socijalizaciju i njihovo obrazovanje“, poručio je ministar Ružić.

Prema njegovim Ružića u obrazovno -vaspitnom sistemu je vakcinisano ukupno 48,72 odsto, od čega je najveći procenat u visokom obrazovanju 60,23, dok je u osnovnom 46,68 odsto, srednjem 46,29 i u predškolskom 36,11 procenata“.

Apel da se vakciniše što više prosvetnih radnika stiže i od lekara, pa tako konsultant va kakcinaciju Dragoslav Popović poručuje da je sada poslednji trenutak da se oni koji to nisu učinili vakcinišu.

„Potrebno je da prođe neko vreme od samog primanja vakcine kako bi se stvorio imunski odgovor. Školska godina počinje 1. septembra i sada je poslednji trenutak da se prosvetni radnici vakcinišu kako bi se stvorio neki stepen zaštite“, poručuje Popović.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar