Branko Ružić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetio je danas Studentsku polikliniku u Beogradu, koja je jedna od punktova gde se obavlja vakcinacija studenata.

Ministar je izjavio da se od ponedeljka od kada je počela vakcinacija u studentskim domovima studenti u velikoj meri prijavljuju za vakcinaciju i da to pokazuje visok stepen njihove zrelosti i odgovornosti.

On je podsetio da se studenti u Beogradu osim u Studentskoj poliklinici, mogu vakcinisati i u studentskim domovima „Studentski grad“ i „Karaburma“.

„Vakcinacija se sprovodi u skladu sa epidemiološkim merama. Kada je reč o Studentskoj poliklinici studenti dolaze po grupama od po šest u tačno određeno vreme, kako bi se izbegle gužve“, kazao je ministar.

On je naveo da u Beogradu ima ukupno oko 100.000 studenata, a da su kapaciteti u studenskim domovima u Begradu više od 10.000 mesta, kao i da u njima trenutno boravi oko 6.000 studenata.

„Studentski domovi, ni fakulteti nisu mesto transmisije virusa. Zbog toga dugujemo veliku zahvalnosti i studentima i profesorima i vanastavnom osoblju. Pozivam i apelujem na sve građane da se vakcinišu, jer je to jedini siguran način da se pobedi koronavirus“, rekao je Ružić.

On je napomenuo da se vakcinacija sprovodi i studentskim poliklinikama u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Direktor Studentskog centra Goran Minić rekao je da je vakcinacija studenata u studentskim domovima samo nastavak ranije započete kampanje.

„Ideja je da imunizacija postane još dostupnija studentskoj populaciji, odnosno da oni koji žele da se vakcinišu ne moraju zbog toga da odlaze u domove zdravlja i druge medicinske ustanove“, naveo je Minić.

On je dodao da su ankete pokazale da se veliki broj studenata već vakcinisao u rodnim mestima.

Direktorka Studentske poliklinike Marija Obradović rekla je da prema dosadašnjim anketama preko 20 odsto studenata želi da se vakciniše, a da se do sada vakcinisalo nešto više od 1.000 studenata.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar