roditelji i nastavnici
Foto:EPA-EFE/TINO ROMANO

Na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva prosvete i prosvetnih sindikata, ministar Branko Ružić je izneo stav da školska godina počne normalno i časovi traju 45 minuta, ali će sve zavisiti od odluke Kriznog štaba, navedeno je u saoštenju Unije sindikata prosvetih radnika (USPRS).

Kako su naveli iz sindikata, današnjem sastanku prisustvovali su ministar Branko Ružić, posebni savetnici Jelena Parezanović i dr Zoran Kostić i pomoćnici ministara za predškolsko i osnovno dr Milan Pašić i srednje obrazovanje Miloš Blagojević i predstavnici sindikata Valentina Ilić (Sindikat obrazovanja Srbije), Slobodan Brajković (Sindikat radnika u prosveti Srbije), Srđan Slović (GSPRS Nezavisnost) i Zvonimir Jović (USPRS).

Povezane vesti:

„Ministar je izneo stav da se zalaže da školska godina počne normalno i da časovi traju 45 minuta. Po njegovim rečima ministarstvo je spremilo više modela nastave koji će biti primenjivani u zavisnosti od epidemiološke situacije. Prosvetni sistem će biti decentralizovan a model, koji će se primenjivati će zavisiti od stanja u jedinici lokalne samouprave i samoj školi. Domovi učenika će raditi punim kapacitetom“, naveli su iz Unije sidnikata.

Naglasili su da će konačna odluka zavisiti od odluke Kriznog štaba koji će biti održan u ponedeljak ili utorak.

U saopštenju se navodi da je bilo reči i o aktuelnim problemima kao što su rad Komisije za tumačenje Posbenog kolektivnog ugovora, rad Radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih, rad na izmenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora, plaćanje odeljenjskih starešina za vreme zimskog i prolećnog raspusta…

„Od strane predstavnika Ministarstva prosvete najavljene su izmene i dopune Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i određenog broja pravilnika. Predstavnici sindikata su zahtevali da budu uključeni u rad na tim promenama“, navode iz Unije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar