Ružić: Povećao se odziv studenata za vakcinaciju

Društvo 12. apr. 202112:12
Podeli:
Branko Ružić Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je odziv studenata za vakcinaciju pre dve, tri nedelje, bio očekivan, a da je s vremenom taj odziv postao veći.

„Imajući u vidu da su akademci specifična i starosna dob i kategorija, u Beogradu je krenulo korektno, u Kragujevcu je bilo malo “štucanja“, ali i tamo je pokrenuto na pravi način“, rekao je Ružić.

On je dodao da su studenti deo opšte populacije koja ima mogućnost da se prijavi preko portala za vakcinaciju, i da u tom smislu ne može da precizira konkretan broj vakcinisanih studenata.

Ružić je rekao da je u Beogradu više od 100.000 studenata, a da oko 55 odsto dolazi iz drugih gradova i opština, dok je ostatak u Beogradu, te da je prve nedelje bilo preko 1.000 studenata koji su iskazali zaintersovanost i u tom periodu bili vakcinisani.

„Apel svih nas je da studenti budu svesni činjenice da je vakcinacija civilizacijska tekovina i jedini način da se izborimo sa korona virusom, i da čuvajući svoje zdravlje, čuvaju i zdravlje svojih najbližih. Mislim da ta svest, ipak, protokom vremena sazreva“, rekao je Ružić.

Komentari

Vaš komentar