Branko Ružić Beograd 24.08.2021. Završena sednica Kriznog štaba, izjave, Krizni štab, koronavirus, polazak u školu, škola, 1. septembar
Branko Ružić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da će oni u Ministarstvu zajedno sa prosvetnim radnicima dati maksimum da deca što duže budu u klupama sa vršnjacima i svojim nastavnicima, ali da to ne mogu sami, sve dok pojedini idu na veselja, skupove i nevakcinisani ignorišu sve što se priča i svesno šire zarazu.

Ružić kaže da u Ministarstvu prosvete dan nije prošao, a sa zdravstvenom strukom ne diskutuju šta sve može da se učini da učenici budu u svojim klupama zdravi i bezbedni.

„Apelujem na građane, a i o tome govorim na Kriznom štabu, da shvate da kao što poslušamo lekara za antibiotik, lek za pritisak i drugo, isto tako poslušamo lekare da je vakcinacija jedini spas, jedini način da ponovo budemo onaj srčan narod, da radimo sve kao i pre, pa i da zadržimo decu u klupama“, kazao je Ružić.

Dodao je da „kao prvi čuvar obrazovnog sistema“ neće dozvoliti da deca budu ugrožena.

Polazak skola djaci ucenici osnovci
Polazak u školu Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Zato i imamo sve više škola koje prelaze na onlajn. Ali dokle god pojedini idu na veselja, skupove i nevakcinisani ignorišu sve što se priča i svesno šire zarazu iz ovog vrtloga nećemo izaći. Ja zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem. Mi u Ministarstvu i prosvetni radnici ćemo dati maksimum da deca što duže budu u klupama sa vršnjacima i svojim nastavnicima, ali ne možemo sami to da obezbedimo. Opametimo se“, naveo je Ružić.

Podsetimo, Ministarstvo prosvete objavilo je detaljan spisak i objašnjenja o tome kako će naredne nedelje izgledati nastava u srpskim školama. Nastava se organizuje u tri modela. Spisak opština koje iz redovnog modela nastave prelaze na kombinovani i onlajn model, svake nedelje je sve duži.

Bonus video: Školski čas – zašto traje baš 45 minuta

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare