Foto: N1

Izvršni odbor Sindikata radnika JP PEU Resavica odbio je predlog Ministarstva rudarstva i energetike za povećanje zarada i doneo odluku o potpunoj obustavi rada od 19. decembra, rekao je FoNetu predsednik Izvršnog odbora tog sidikata i predsednik Štrajkačkog odbora Nebojša Milenković.

On je kazao da će se štajk organizovati u krugu rudnika, uz poštovanje minimuma procesa rada koji obebeđuje sigurnost ljudi i movine, a trajaće do ispunjenja zahteva.

Na štrajk smo se odlučili zbog veoma niskih plata rudara koje su manje od republičkog proseka i zaista su neprihvatljive za ljude koji rade jedan od najznačajnijih poslova u Srbiji, rekao je Milenković.

On je naveo da je prosečna plata rudara 65.000 dinara i da nisu mogli da prihvate minimalističku ponudu resornog ministarstva.

Bez obzira na korektne razgovore sa ministarkom i njenim timom, nismo mogli da prihvatimo njihov predlog za povećanje zarada, rekao je Milenković.

Dodao je da je za sutra zakazan novi sastanak u ministarstvu i da se „rudari nadaju da će se naći rešenje za postojeći problem“.

BONUS VIDEO: Niko nije odgovoran tragediju rudnika „Soko“

Komentari

Svi komentari (0)