Dubravka Đedović Negre Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata i v.d direktora „Resavice“ Sašom Spasićem o poslovanju tog javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja i unapređenju položaja radnika.

„Ministarstvo i država će uložiti maksimalne napore da razmotri zahteve rudara kako bismo što pre došli do kompromisnog rešenje“, poručila je Đedović, saopštio je njen kabinet.

Ona je kazala da je upoznata sa hronično teškom situacijom u „Resavici“, podsetila na izuzetno velike državne subvencije, ali i ukazala na tešku situaciju u kojoj se nalazi ceo svet, pa i Srbija, kada je u pitanju energetika.

Pročitajte još:

Kako je istakla ministarka, prioritetni zadatak je da građani i privreda prezime zimu sa dovoljno energije i energenata.

„Imate moje lično i profesionalno saosećanje, jer kao dete rudara dobro znam koliko ja vaš posao težak i odgovoran. Vaši zahtevi za boljim uslovima rada i zaradama su opravdani, ali moramo zajedno da dođemo do strateških i održivih rešenja, kako bi se stvorili bolji uslovi za rad”, naglasila je Đedović.

U svih devet rudnika uglja sa podzemnom eksploatacijom jutros je pre početka prve smene održan jednosatni štrajk upozorenja. Radnici traže povećanje zarada i razgovore o statusu i budućnosti rudnika uglja sa podzemnim kopom.

BONUS VIDEO Dubravka Đedović o reformi energetskog sektora: Svaka promena je bolna ali moramo da podižemo cene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare