Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Javni medijski servis, Radio-televizija Srbije (RTS), raspisala je danas konkurs za imenovanje direktora Radio Beograda i glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda, na period od četiri godine.

Medju uslovima konkursa za direktora Radio Beograda, kako je navedeno, su visoka stručna sprema ili master, najmanje osam godina radnog iskustva na rukovodećim mestima, znanje jednog svetskog jezika, poznavanje tehnologije proizvodnje i pružanja audio-vizelnih medijskih usluga i usluga radija, navedeno je u oglasu u dnevnom listu „Politika“.

Za glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda uslovi su isti, osim što se traži najamanje sedam godina na uredničkim poslovima.

Pročitajte još:

Precizirano je i da kandidati za ove dve pozicije ne mogu biti nosioci javne funkcije, niti funkcije u političkoj stranci.

Rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od objavljivanja konkursa.

Upravni odbor RTS-a će imenovati direktora Radio Beograda i odgovornog urednika Prvog programa Radio Beograda u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs, a o rezultatima konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od osam dana od dana donošenja odluke o izboru.

BONUS VIDEO: Javni servis i dijalog Buka i bes na RTS-u

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar